به گزارش مشرق به نقل از فارس، آيتالله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ديدار معاونان و مديران پژوهشي واحدهاي دانشگاه آزاد سراسر کشور تحقيقات را موتور پيشرفت واقعي جوامع بشري خواند و خطاب به مسئولان پژوهشي دانشگاه آزاد گفت: با توجه به آمارها و ارقام ارائه شده در اين دانشگاه اميد به پيشرفت علمي و کيفي کشور روزبهروز افزايش مييابد و اين مايه افتخار ملت ماست.
وي مبناي دين اسلام و مکتب تشيع را کسب علم و دانش خواند و با مرور تاريخ توسعه علمي مسلمين و ايرانيان گفت: ما به عنوان مسلمان و ايراني موظفيم در قافله علم و تمدن در جايگاه مناسبتري نسبت به حال حاضر قرار بگيريم.
رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد مسابقه علم و دانش در جهان کنوني را بسيار سخت و تنگاتنگ خواند و تأکيد کرد: ما اگر بتوانيم جايگاه علمي و توسعهاي خود را در دنيا نسبت به حال حاضر ارتقا بدهيم، ميتوانيم مدعي اسلامي بودن باشيم.
رئيس مجمع تشخيص مطلحت نظام سراسر تعاليم اسلام و قرآن را عرصه کسب دانش و مبارزه با جهل دانست و تصريح کرد: مبناي عظمت بشر در برابر ساير موجودات عالم امتياز علمي اوست تا جايي که فرشتگان ملزم به سجده به انسان شدهاند.
هاشمي رفسنجاني اعداد و ارقام پژوهشي دانشگاه آزاد را مايه مباهات جامعه علمي و مردم کشورمان خواند و تأکيد کرد: در حال حاضر کمتر محقق و ناظر خارجي است که به عظمت اين مرکز بزرگ علمي در کشور، منطقه و حتي جهان اذعان نداشته باشد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اينکه هيچ کار بزرگ و تاريخسازي به دور از مانع و مشکل و غرضورزي حسودان نبوده است، تأکيد کرد: دانشگاه آزاد اسلامي با لطف خداوند و عنايت امام راحل و زحمات مديران و مردم شکل گرفته و قطعاً روزبهروز ماندنيتر و مستحکمتر خواهد شد.
وي جايگاه و خدمات اين مرکز بزرگ علمي را ناشناخته و مظلوم دانست و گفت: هم بايد تلاش کنيم با بالا بردن کيفيت آموزشي و پژوهش و نيز گسترش ارتباط دانشگاه آزاد با مراکز علمي معتبر دنيا و نيز معرفي جايگاه آن نزد دانشمندان و محققان جهان اين يادگار امام راحل را از مظلوميت خارج و حق اساتيد، دانشجويان و دانشمندان کشور را ادا نماييم.
رئيس هيأت امناي دانشگاه آزاد تفويض اختيارات به هيأت امناي استاني دانشگاه را کاري خداپسندانه و ضروري دانست و تأکيد کرد: همه اسناد بالادستي اعم از سند چشمانداز، برنامههاي پنج ساله، نقشه جامع علمي کشور زمينه توسعه علمي و پژوهشي کشور را فراهم نموده و ما بايد از اين فرصتها به صورت جدي استفاده کنيم.
بر اساس اين گزارش، در ابتداي اين ديدار رهنما معاون پژوهشي دانشگاه آزاد گزارشي از وضعيت پژوهش و تحقيقات در اين دانشگاه ارائه کرد و گفت: همه چيز در دانشگاه آزاد براي ورود به دهه چهارم فعاليت دانشگاه آزاد و رقابتپذيري آن در سطح دنيا فراهم است.
در ادامه جلسه ميرزاده دبير و عضو هيأت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامي گفت: ميزان توليد علمي ايران در سال 2010 ميلادي معادل يک درصد توليد جهاني علم بوده است و در حدود 20 درصد توليد جهاني علم ايران سهم دانشگاه آزاد اسلامي است.
وي با بيان اينکه براي به دست آمدن يک امتياز پژوهشي براساس شاخصهاي چهارگانه شامل تعداد پژوهشگران، تعداد مقالات نمايه شده، تعداد کتابها و تعداد اختراعات ثبت شده در دانشگاه آزاد اسلامي بهطور متوسط 108 ميليون ريال هزينه شده و براي همان يک امتياز مذکور در سيستم دولتي خيلي بيشتر هزينه شده است، تأکيد کرد: هزينه پژوهشي در دانشگاه آزاد يک هفتم هزينههاي پژوهشي بخش دولتي بوده است.
ميرزاده با بيان اينکه برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد از سال 1389 تا 1393 و همچنين برنامه استراتژيک دانشگاه تا افق 1404 در دست تهيه و در دستور کار هيأت مؤسس قرار دارد، گفت: تا پايان سال 1393 تنها دانشگاه آزاد اسلامي بيش از 11750 مقاله با نمايه ISI و تا افق 1404 بيش از 46 هزار مقاله با نمايه ISI به چاپ خواهد رساند که معادل با 5/2 درصد توليد جهاني علم در افق 1404 خواهد بود و در اين افق هر پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامي حداقل يک مقاله با نمايه بينالمللي ISI و يا يک مقاله ISC به چاپ خواهد رساند.
در اين ديدار همچنين جاسبي برنامههاي اساسي آينده دانشگاه آزاد را تغيير ساختار و تفويض اختيار به هيأتهاي امناي استاني، ايجاد شبکه واحدهاي علوم و تحقيقات و نيز ايجاد مرکز "فناوريهاي نو " در سطح کشور خواند و گفت: دهه چهارم فعاليت دانشگاه آزاد اسلامي، دهه رقابت با مراکز بزرگ و معتبر علمي دنيا تعريف شده که با ياري خداوند و تلاش و کوشش مديران و اساتيد و پژوهشگران اين دانشگاه قابل تحقق است.